Shake at speed

  • 4 Replies
  • 224 Views

Rogers Hopeful

  • Join Date: Jun 2008
  • Location: Lakewood
  • *
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 672
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
  • Liked:
  • Likes Given: 27
« on: April 21, 2018, 10:13:34 PM »
I was running down the river at wide open throttle and I think my pump sucked air. I got a bad shake on flat water. Was it cavitation?  It ran fine after I let off of the throttle a little. Just want to see if I should look further into this. Other then this it ran awesome on Friday.
Driving a Rogers, working on a Hondo


seapat

  • Join Date: Oct 2014
  • *
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 154
  • Karma: +1/-0
  • Registered User
    • View Profile
  • Liked:
  • Likes Given: 0
« Reply #1 on: April 22, 2018, 12:20:00 AM »
Pretty normal over powered the impeller, lost suction ?if it does it a lot might want to look in to getting a loader. Mine only does it in choppy water. Im sure some of the experts will chime in.

Sent from my SM-G920V using SoCal Jet Boats mobile app


WhyNot76

  • Join Date: Aug 2014
  • Location: Ontario California
  • *
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 789
  • Karma: +21/-0
  • Registered User
    • View Profile
  • Liked:
  • Likes Given: 0
« Reply #2 on: April 23, 2018, 09:08:20 AM »
Possible you sucked something into the pump? Thatís the only time mine will do that, lots of river grass late in the summer where we go.


Sent from my iPhone using SoCal Jet Boats

bahner80

  • Join Date: Nov 2015
  • Location: Menifee
  • *
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +5/-0
  • Registered User
    • View Profile
  • Liked:
  • Likes Given: 0
« Reply #3 on: April 23, 2018, 05:32:10 PM »
Sounds like you unloaded the pump. Check and see how wet your boat rides  getting more lift could help with that.  The rite loader can help as stated above.

Rogers Hopeful

  • Join Date: Jun 2008
  • Location: Lakewood
  • *
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 672
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
  • Liked:
  • Likes Given: 27
« Reply #4 on: Today at 05:21:41 AM »
Thank you for the replies. I was trying to find the sweet spot with the diverter.  I must have been pretty dry to unload the pump.


Sent from my iPhone using SoCal Jet Boats
Driving a Rogers, working on a Hondo

 


Website Security Test
Powered by EzPortal
Website Security Test